Foreløpig seier for orientering mht verning av skogsområder!

9 foreslåtte verneområder i Oslomarka opprettes ikke som naturreservater nå. For disse områdene vil Klima- og miljødepartementet sluttføre en pågående dialog med viktige brukerinteresser innen idrett og friluftsliv. Departementets mål er at pågående aktivitet innen idrett og friluftsliv i størst mulig grad kan videreføres som tidligere uten krav til søknad, samtidig som de viktige naturverdiene i områdene ivaretas.

Les hele pressemeldingen fra Regjeringen:

https://www.regjeringen.no/nb/aktuelt/53-skogomrader-er-vernet-i-dag-/id2350968/

AB by Night

Asker, Fossum og Tyrving har gått sammen om å arrangere en serie med 6 nattløp på torsdager i perioden 30. oktober til 4. desember. Løpene passer for både ungdom, junior, senior og veteraner. Sett lykta til lading :-). Se invitasjon vedlagt. AB-by-Night-2014-Invitasjon

Resultater fra Skolesprinten 2014

Resultater og strekktider fra årets skolesprint:
http://tyrving.idrett.no/o/2014/skoleorientering/

Resultater fra klubbmesterskapet

Foto: Siw Solstad

Torbjørn i Herrer, Eivind i Gubber, Torjus i H-Ung og Astrid i Damer. Foto: Siw Solstad

 

 

I flott vær stilte 91 deltagere, samt noen barnevakter opp, på klubbmesterskapet. Resultatlisten ligger her http://brikkesys.no/result.php?id=1346

Resultater fra rekruttløp onsdag 27. august

IL Tyrving inviterer til rekruttløp onsdag  27. august. Se vedlagte innbydelse. Innbydelse Tyrving Rekruttløp 27 aug 2014_Solbergåsen

Her er resultater fra rekruttløpet på Solberg 27.08.14.

25manna 2014

Tyrving mobiliserer for tradisjonelt trivelig klubbtur til jättestora 25manna helgen 10.-12. oktober. Kanskje klarer vi 3 lag i år? I 25manna i fjor stilte 391 lag til start (á 25 etapper = 9.775 løpere); herlig kaotisk o-moro! I år skal vi til ”Rudans övre ängar i Haninge” ca 25 km sør for Stockholm.

Program(kortversjon): Avreise med buss fra Kadettangen fredag 10/10 kl.14:00 til BEST WESTERN PLUS Sthlm Bromma (ja, samme hotell som i fjor), lørdagen går med til den store stafetten og fellesmiddag på hotellet, og søndagen løper vi 25manna-korten. Les mer om 25manna 2014

Resultater fra multisport og rekruttløp på Nedre Gupu 28.05

Her er resultatlisten fra rekruttløpet: Resultater Nedre Gupu 28.05.14

Samtidig ble Vestmarka Challenge arrangert. Dette er resultatlisten for VMC 2014, og her er også detaljert resultatliste med poeng pr post.

 

Ivar-O-løpet 2014

IL Tyrving Orientering har gleden av å invitere til Ivar-O-løpet lørdag 24. mai. På Jordbærhaugen i Lommedalen – Bærums beste o-terreng:  moderat kupering; dels frodig blandingsskog, dels åpne lettløpte koller; utfordrende både o-teknisk og løpsteknisk.

Ivar-O-løpet er et kretsløp mellomdistanse for alle,  og en Ungdomskonkurranse med rause premier til de 3 beste klubbene.  Se innbydelse og PÅmelding via Eventor; ordinær frist MANdag 19.mai, etteranmelding innen TORSdag 22.mai kl. 18:00.  Oppmøte Bykrysset, første start kl.11.

10MILA 2014 : fortreffelige TET-prestasjoner

10MILA-profi-litenl

Drøyt 60 Tyrving-aktive fikk en flott helg på 10MILA i Eksjö, Småland !  Sosialt fellesskap med bredde- og topp-idrett, i tørt&kaldt vårvær.

Og ikke minst – våre D & H 1.lag leverte noen av Tyrvinghistoriens beste resultater: Herrene nr. 14 og Damene nr. 28 (!)

Vedlagt nedenfor finner du alle 9 Tyrving-lagene med etapperesultater for hhv. Herrer / Damer / Ungdom.  Samt o-tekniske godbiter i form av GPS-spor og beretninger fra noen av etappene, og noen flotte bilder.

Les mer om 10MILA 2014 : fortreffelige TET-prestasjoner

Finale Gate-O

82 deltakere stilte opp til finale i Gate-O cupen i dag. Noen ble nok litt forvirret av arrangørens gaflingsmetode, men de fleste klarte seg fint. Gratulerer til dagens vinnere; Fredrik Sørensen (C), Anna Gravir (Damer kort), Tilla Farnes Hennum (Damer lang), Magne Aas (Herrer kort) og Jim Øystein Nybråten (Herrer lang)

Totalstillingen etter 8 av 8 løp – der 5 løp teller – viser at Asker stikker av med seieren både i Damer lang og Herrer lang ved hhv Synne Strand og Vegard Gulbrandsen. I Damer kort vant Hanne Grandal og i Herrer kort vant Emil Størmer. Gratulerer, dere kan smykke dere med tittelen vinterens Gatepiker og Gategutter. Se mer detaljer på Gate-O siden.

Stolpeorientering i Sandvika

F.o.m. lørdag 12. april t.o.m. søndag 19. oktober vil det stå 5 stolper med orienteringssymbol plassert på Kadettangen og langs kyststien sør for motorveien. Dette er lette poster, såkalt lavterskeltilbud, som hovedsakelig er et tilbud til de som ikke tidligere har prøvd seg på orientering. Men mer erfarne turorientere er selvfølgelig hjertelig velkomne til å prøve en lett tur med noen målpunkter! Tilbudet  er et samarbeid med Helsedirektoratet, Norges Orienteringsforbund og oss klubber som arrangerer turorientering.  Både kart og kontrollkort er gratis, men disse kan kun hentes ut fra nettet på denne linken:

http://turorientering.no/flaggspretten/

Blyant og lignende må medtas for å skrive ned kodene på postene. Etter endt tur registreres kodene på nettet.

Flaggsprettens konvolutter er nå lagt ut for salg i alle sportsforretninger i midtre og vestre del av Bærum. For øvrig er de også til salgs fra kontakter i de 4 samarbeidende klubbene i Flaggspretten: Bærums Skiklub, Haslum IL, Stabæk IF og IL Tyrving.

o-Rekrutt 2014

NOFlogo smallSynes du det er gøy å løpe fort, utenfor stier og over stokk og stein?  Er du tøff – og liker du samtidig å bruke hodet?  Da er ORIENTERING noe for deg!

I meny’en (venstre marg) finner du nå link til invitasjon og info-skriv om Tyrving Orientering’s aktiviteter spesielt for de yngste o-løperne og deres foresatte i 2014;  kurs/trening for helt nye så vel som viderekomne o-rekrutter (typisk 8-13 år),  samt eget treningsopplegg for de med litt erfaring (typisk 10 år og eldre).  Du finner også en samlet årsplan for o-kurset, samt et google-docs PÅmeldingsskjema.

Kurs/trening for o-rekrutter (8-13) starter opp på Tanum skole mandag 28. april.  For erfarne rekrutter (10-13) er første trening torsdag 24. april.  PÅmelding innen mandag 14. april (!) 

Resultater Gate-O nr 6 Bekkestua skole

Vedlagt følger resultater fra Gate-O nr 6 samt kartfiler.

20140306_Løype 2 20140306_Løype 1 Resultat_gate-o_6_20140306 (2)

Samarbeidsavtale med Gnist

O-gruppa har inngått avtale om samarbeid med Gnist Trening og Helse i Durudveien.

Gnist trening og helse har høy kompetanse innen idrettsmedisin, skadeforebygging, behandling og prestasjonsfremmende trening. Samarbeidsavtalen gir alle medlemmer raskere tilgang til behandling og veiledning. Det er som kjent ikke bare super-elite som får skader.
Les mer om Samarbeidsavtale med Gnist

Nytt Tyrving trenings- og løpstøy

Speed trøyeTrenger du nytt trenings- eller løpstøy? Nå er det klart for bestilling av nytt Tyrving-tøy.

Prøving av tøy og evt. bestilling tirsdag 11. mars kl. 20.00-21.30 på klubbhuset. Bestilling senest torsdag 13.mars.

Les mer om bestilling av Tyrvingtøy.

 

Emit - ny brikke eller emiTag ?

  1. Trenger du ny emit-brikke før 2014-sesongen ?  Felles klubb-bestilling av løper-brikke innen 10. mars (!)
  2. Skal du løpe NM, HL og/eller Norgescup 2014 ?  Da bør du skaffe deg en personlig emiTag innen 25. april (!)

Les mer om Emit – ny brikke eller emiTag ?

Flaggspretten er Årets TurO-arrangør!

Flaggspretten er av NOF utnevnt til Årets TurO-arrangør 2013! Juryens begrunnelse er som følger:
«Flaggspretten har gjort et veldig løft denne sesongen med bl. annet en svært  god bruk av turorientering.no. De tilbyr god variasjon av graderte turer og har mange interessante kulturminner. Alle de 130 postene har også angitt GPS-posisjon. Vi mener «Flaggspretten» er en verdig vinner.»
Årets TurO-arrangør
På bildet er Tyrvings Unn Ellefens flankert av NOFs president Einar Tommelstad og Bjørn Ødegaard fra Stabæk IF. (Ansvarlig nettredaktør for websidene til Flaggspretten). Vi gratulerer Flaggspretten som Årets TurO-arrangør, og er stolte over å være en av bidragsyterne!

Samlinger og Stafetter 2014

Vi er langt over midtveis i grunntreningsperioden, og vårsesongen nærmer seg.  Sjekk Stafetter og Samlinger i meny’en (venstre marg),  og logg inn på Eventor > Klubben – så finner du info om og PÅmeldingsfrister for topp-prioriterte aktiviteter som Danish Spring / Påskesamling / 10mila / Jukola.  Noen highlights:

  • Danish Spring byr på tempO i Tisvilde Hegn (m. WRE og EM-test status).  Til nå har 27 T-løpere bestilt tur til Sjælland, men det er fortsatt ledig plass i Tyrving-herberget. Absolutt siste frist er lørdag 1. mars (!)
  • Påskesamlingen, en tradisjonell suksessfaktor for Tyrving, i år uke 16 fra onsdag 16/4 til mandag 21/4 med base på Eksjö Vandrarhem.  O-teknisk basistrening m. TIO-fokus, ledet av Björn WidénPÅmelding innen 16. mars (!)
  • 10mila helgen 2-4. mai, ved Eksjö i Småland (SWE), der vi stiller lag for Herrer, Damer og Ungdom (12-16 år).  For H/D 1.lag blir det preCamp fom. torsdag 1/5, for øvrige klubbtur m. buss fra Sandvika fre 2/5 kl. 09. Lagleder er Arne Tiltnes og Björn Widén er stafettcoach for D&H.  PÅmelding innen 16. mars Oppdatert 16/3: Siste frist er 10. april (!)
  • Jukola helgen 14-15. juni ved Kuopio (FIN) er neste store mål for Tyrving senior/junior (og Fruer).  Jukola er verdens største / “alle stafetters mor” – et VM for klubblag – der Tyrving også i år vil ligge med i TET’en.  Vi reiser bortover tidlig torsdag 12/6 for preCamp med terrengtilvenning og teambuilding.  Lagleder er Arne Tiltnes og Matthias Gilgien er stafettcoach.  PÅmelding innen 7. mai – men OBS: Vil du fly hjem søndag må du raska på, ikke mange billigbilletter igjen. Og – vil du ha med deg premieutdelingen søndag morgen er det ikke mulig med noe tidligere enn Norwegian 17:20.

Og i Mars begynner vi jakten på (kortreist) barmark.  Allerede 1.mars AOOK dagsamling i Fredrikstad (påmelding innen 26/2).  Stay tuned (!)

 

GateO #3 : Resultater

Helgerud 2014-01-16:  Vinterlig hvitt for 56 løpere når ArneT og Lars-Erik bød på 2,8 + 3,1 km veivalg på Evje/Hamang og Dønski-platået.  En solid distanseøkt, der JimØystein og Astrid var raskeste TET-snøpulsere | Brikkesys-resultater | Løype A (jpg) | Løype B (jpg) |

PS – om resultater og strekktider:  Desverre ble A-løypa offer for sabotasje;  1.post (160) på Evje skole ble stjålet i den lille timen den hang ute før første løper kom, og halvveis uti løpet stakk Helgerud-pøbler av med 8.posten (167).  Disse 2 postene er tatt ut av Brikkesystemet, men ved en inkurie er det allikevel mange i Kort-løypa som er blitt stående med DSQ pga manglende 160 og 167. Vi ber dere se bort fra DSQ-statusen for de det gjelder.

Snøsamling Nordseter 2014

Sjusjøen romjula 07Helgen 17-19. januar 2014 reiser Tyrving Orientering igjen til midtvinters treningssamling – tradisjonen tro på Nordseter.

Også denne gang frister vi med innkvartering på Nordseter Sportell;  2-4 sengs rom og ’Skipakke 3′ med helpensjon.  Og ellers tradisjonelt opplegg som funker for alle aktive (o-TET, o-junior, o-ung og VIP):  mil etter mil med bortoverski på hvite vidder, mye sosialt og hotellfasiliteter.  Lørdag også temakveld for junior med kick-off for sesongen 2014.

Oppdatert 12.januar med Romfordeling og kjøreliste  OBS: Denne helgen deler vi Sportellet med en annen stor skigruppe (ca 150 pers!) ||  Les mer om Snøsamling Nordseter 2014

Resultater fra skolesprinten

Her er resultatlisten og strekktider:

http://tyrving.idrett.no/o/2013/skolesprint/

 

Nye TET-fjes !

Tyrving Elite/Easy Team har styrket stallen i høst. Se Vegard, Martin, Thomas og Camilla nedenfor >>  Les mer om Nye TET-fjes !

NM stafett: Oops! we did it again :-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERATyrving H1 med Anders TiltnesTorgeir NørbechBjørn Ekeberg gjorde som i fjor og leverte mesterlig stafettløping – Tyrving-style. En etter én falt konkurrentene fra; sisteetappen ble en tett duell mellom Tyrving-Bjørn’en og langmester Magne Dæhli i Haldendrakta. Og med en rå langspurt av Bjørn – GULL !

.

FørstedameneTyrving D1 med Anne Johanne LindBirte Riddervold TeigenIngunn Hultgreen Weltzien løp framifrå stabil stafett-løping; i topp10 hele veien, og Ingunn forsvarte 5.plassen mot angrepene bakfra. 

.

OLYMPUS DIGITAL CAMERATyrving H3 med Martin JohanssonAudun WeltzienEspen Weltzien, 3 brødre som bare delvis er brødre, lå også topp10 gjennom hele stafetten. Ulvene nærmet seg på slutten, men Espen samlet seg og ‘eide’ spurten om 5.plassen.

Tyrving H2 med Jim Øystein Nybråten, Jostein Nørbech og superreserven Björn Widén lå veldig godt med de 2 første etappene; Björn coach fikk etter hvert nok med å heie inn Bjørn, men tok laget inn til en pen 24.premieplass | Se alle Tyrving’s etapperesultater | NOF-nyhet | o-Norge.no med analyse av Bjørn vs. Magne |

25manna 2013

25manna-logoTyrving mobiliserer for tradisjonelt trivelig klubbtur til jättestora 25manna helgen 11-13. oktober. I år kolliderer turen ikke med høstferien, så vi klarer kanskje 3 lag? I 25manna i fjor stilte ca 370 lag á 25 etapper = 9250 løpere; herlig kaotisk o-moro! I år skal vi til Brunna i Upplands Bro kommun ca 30 km nordvest for Stockholm | Oppdatert pr. 10/10: Lagoppstillinger for Tyrving’s 2 lag |

Les mer om 25manna 2013

Resultater fra rekrutt-O-løp 28/8 @ Solberg

IL Tyrving Orientering ønsker velkommen til rekrutt-O-løp onsdag 28.august 2013. Oppmøte på Statens senter for epilepsi på Solberg, merket inn fra Solbergveien. Fri starttid fra kl.18 til 19.  | Innbydelsen | Resultater
Les mer om Resultater fra Rekrutt-O-løp 28/8 @ Solberg

Mye bra løping i HL!

Gratulerer til alle med mye bra løping i HL i Sandefjord! I lørdagens sprint klarte 8 Tyrving-løpere premie: Kristin Helland-Hansen gjorde det best med et imponerende sølv i D16. Ellers ble Astrid Fiskum nr 8 (D16) , Oda Sikkeland (D15) og Siri Grandal (D16) ble nr 11, Anniken Helland-Hansen (D15) ble nr 14 og Synne Skjærstein (D14) ble nr 17. Styrk Kamsvåg (H14) og Magnus Wølneberg (H16) fikk 18. plass.

I søndagens langdistanse klarte 6 løpere premie. Kristin igjen best med 4. plass i D16. Astrid viste stabilitet med en 7. plass i D16, Oda ble nr 12 i D15 og Siri nr 13 i D16. Styrk ble nr 11 i H14, den desidert største klassen i årets HL. Og Elise Ullern tok en flott 2. plass i D14-16C.

Gratulerer alle sammen og takk for flott underholdning for oss som var heiagjeng! HL

Jukola 2013 : Tyrving nr. 5 !

Jämsä-Jukola 2013-06-16: En magisk natt dypt i de finske skoger, der våre 2×7 herrer leverte Tyrving-style stafettløping, i TET.  Den megastore Jukola-stafetten (83 km/7,5 time; med 1.595 H-lag til start) er et ‘VM for klubblag’, og 1.laget banket gjennom til en fantastisk 5. plass – ny klubbrekord!  Og for å gjøre suksessen komplett – også 2.laget perset med en sterk 54. plass :-)  Det hele applaudert av 4 framifrå støttekontakter samt 4×4 flotte fruer, som lørdagen løp stabile ‘Venla’-etapper sammen med 1200 D-lag.

Lenker: Budstikka-reportasje | Sammendrag av T-løpernes (etappe)resultater | Arrangørens komplette Jukola-resultater & Venla-resultater (for detaljer kan du klikke alt som er blått) Topplagenes framferd kan studeres via GPS-trackingen | Finsk TV sender selvfølgelig non-stop, og sendingene kan du enda se på nett-TV:  Jukola del 1 (m/ den enorme H-starten etter 10min – magisk!) / Jukola del 2 (m/ Anders i tet etter 1:09 – magisk!) / Jukola del 3 / Venla Les mer om Jukola 2013 : Tyrving nr. 5 !

Bjørn til Vuokatti-VM

Tyrving kan glede seg over en ny VM-løper :-)  Bjørn Ekeberg har løpt på stabilt høyt nivå hele vårsesongen, og har nå passert NOF’s trangeste ‘nåløye':  Vi gratulere med plass på det norske laget til VM i Vuokatti, Finland 7-13. juli, der Bjørn får løpe både sprint og mellom.

Gledelig nok blir det flere TET-løpere i aksjon i Vuokatti:  Wojciech Kowalski og Wojciech Dwojak skal begge løpe sprint, mellom og stafett for Polen, und der Christoph Brandt løper lang og stafett for Tyskland.  Og det er ingen tvil om at VM blir et stjernearrangement; finnene kan o-idrett, og til å kontrollere det hele har vi Henning Spjelkavik som IOF’s Teknisk Delegert.

Rekruttleir: Konnerud 23-25.august

Rekruttleiren (for NYbegynnere, o-Yngst og o-Ung) er en Tyrving-tradisjon med suksess.  Årets leir arrangeres helgen 23-25. august 2013, med innkvartering på Skiold- og  SIF-hytta på Konnerud v/ Drammen.  Trivelig fellesskap, og med mye god o-aktivitet: 3 økter på Konnerud, film laget av o-Ung’ene og buss til Romeriksløpet søndag | Her er link til  Invitasjon og Program – Konnerud 2013 (.pdf) | Her er link til PÅmelding via Google-docs innen onsd. 3. juli (!) |

Klubbmesterskapet 2013

Burudvann 04-06-2013:  Heller ikke i år bød meteorologene på badevær. Men Egil & Co serverte vennligsinnete løyper i den løpbare delen av Burudvann-terrenget. Hele 95 løpere fikk gleden av det, derav mange unge og ferske klubbmedlemmer :-)  Heder & Ære til årets klubbmestere: i senior triumferte oddsbomben Jostein Nørbech og come-back girl Ingunn H Weltzien, suverene veteraner var fru Danielsen og herr Grandal,  og 1.premier også til unge & lovende Oliver Wallin Higgins, Stine Njåstein, Kristian Juell Larsen, Agnes Finborud og Jens Kristian Holst |  Sjekk strekktidene her |  For komplette resultater >>    Les mer om Klubbmesterskapet 2013